Parkinsons sykdom

Personer med Parkinsons sykdom kan øke funksjon og livskvalitet ved hjelp av behandling med effektiv kondisjon- og styrketrening.

Formålet med rehabiliteringsprogrammet er å hjelpe pasienten med å bedre håndtere egen situasjon og bidra med effektive tiltak for å forbedre funksjonsnivå, fysisk arbeidskapasitet, livskvalitet og symptomtrykk. Målsetting er også at deltaker, gjennom medbestemmelse, oppnår en selvstendighet som tilrettelegger for varig endring i livsstil, trening og mestring.

treningsklinikken28 – Kopi
trensingssenter

Rehabiliteringstilbud

  • Oppfølging 2 ganger per uke
  • Varighet 1,5 - 2 timer per gang
  • Varighet 12 uker

Tilbudet er individuell oppfølging i gruppe og legger vekt på den enkeltes behov og mål i treningen. Treningen vil hovedsakelig foregå på treningssenteret og du får tilbud om noe utetrening i nærområdet. Det er også inkludert undervisning.

Ved oppstart vil du få et brev i posten med detaljer om når og hvor du skal møte hos oss. Denne dagen starter med en samtale med lege. En terapeut vil så ta deg med til treningssenteret der dere gjennomfører trening for å kartlegge din fysiske kapasitet. Dette gir grunnlaget for ditt individuelle treningsprogram.

Den polikliniske rehabiliteringen består av et forskningsbasert individuelt tilrettelagt treningstilbud i gruppe. Treningen blir tilrettelagt deg og tar utgangspunkt i dine behov, ressurser og muligheter.