For pasienter

Denne siden inneholder informasjon for deg som er henvist til dagrehabilitering ved Treningsklinikken. Her finner du informasjon om program, tidspunkter og innhold for programmet. Samt praktisk informasjon som adresse, transport, parkering, kostnader og hva du trenger å tenke på til oppstart.

Dagrehabilitering

8-10 uker

For deg som skal delta på 8-10 ukers programmet vil rehabiliteringen foregå tre dager i uken; mandag, onsdag og fredag. Kl. 10.00-15.00

12-uker

For deg som skal delta på 12-ukers programmet vil rehabiliteringen foregå to dager i uken; tirsdag og torsdag. Kl. 10.00-15.00

Hvordan foregår behandlingen?

Rehabiliteringen foregår som individualisert dagbehandling i gruppe. Tilbudet består av et forskningsbasert individuelt tilrettelagt treningstilbud inklusiv testing, undervisning og samtalegrupperMed unntak av oppstartsdagen (se innkallingsbrev) vil dagbehandlingen foregå fra kl. 10-00 til 15.00.

Treningen du skal igjennom blir tilrettelagt deg og tar utgangspunkt i dine behov, ressurser og muligheter. Temaer som vil inngå i undervisningen er blant annet: sykdomslære, treningslære, ernæring og stressmestring.

Hva er formålet med behandlingen?

Formålet med rehabiliteringsprogrammet er at du gjennom trening erfarer at aktivitet ikke er skadelig eller forverrer sykdomstilstanden, men fører til økt arbeidskapasitet, mestring, livskvalitet og redusert smerte. Undervisningen er en viktig del av behandlingen for å bidra til å overføre og videreføre effekten av rehabiliteringsprogrammet også etter ditt opphold på Treningsklinikken.

For mer informasjon om behandlingstilbudet trykk her.


Poliklinisk rehabilitering 

Den polikliniske rehabiliteringen foregår to dager i uken i 12 uker, fra kl. 08.30 til 10.00/10.30.

Hvordan foregår behandlingen?

Den polikliniske rehabiliteringen foregår som behandling og trening i gruppe. Tilbudet består av et forskningsbasert individuelt tilrettelagt treningstilbud, inkludert testing og noe undervisningMed unntak av oppstartsdagen (se innkallingsbrev) vil den polikliniske behandlingen foregå fra 08.30 til 10.00/10.30.

Dagsplan for poliklinisk behandling

*Treningen blir tilrettelagt deg og tar utgangspunkt i dine behov, ressurser og muligheter. Av og til starter dagen med 30 minutter undervisning. Undervisningen omhandler hovedsakelig treningslære, men vil også omfatte tema som mestring og stress.


Praktisk informasjon

Hvor ligger Treningsklinikken?

Treningsklinikken ligger i Ingvald Ystgaards veg 23, på Angelltrøa i Trondheim.

Hva skjer på oppstartsdagen?

På oppstartsdagen skal du først inn til legesamtale, deretter veileder vi deg igjennom noen fysiske tester. Du har mottatt et innkallingsbrev i posten med individuell informasjon om tidspunkt for oppmøte på oppstartsdagen.

Hva trenger jeg å ha med meg?

Du må ha med treningstøy og treningssko hver dag, dette gjelder også på oppstartsdagen. Det er dusjmuligheter i lokalene for de som ønsker det.

Transport og parkering

Alle oppfordres til å benytte seg av kollektivtransport. Buss nr. 10, stopper rett utenfor klinikken ved «Angelltrøvegen».

Ved dokumentert behov for transporthjelp kan du kontakte Pasientreiser på tlf. 05515, eller nettsiden: www.pasientreiser.no.

De aller fleste av pasientene blir anmodet å bruke en parkeringsplass som ligger ca. 5 minutters gange fra våre lokaler. Se parkeringsplass her. I tillegg har klinikken tilgang til noen få parkeringsplasser rett utenfor treningssenteret.

Dersom du parkerer på parkeringsplasser ikke merket med «Treningsklinikken/TrenHer» kan du risikere borttauing for bileiers regning.

Kostnader

For dagrehabilitering i spesialisthelsetjenesten og poliklinisk rehabilitering betaler du kun egenandel. Se kostnader her.

Pasientrettigheter og henvisninger

Mer om dine rettigheter som pasient og henvisninger trykk her.

Eller besøk Helsenorge sine sider her.

Bruk av App under trening

Når du trener hos oss bruker vi en App som heter Myworkout GO. Du kan laste ned Appen her.


Kontakt

Er det noe du ikke finner svar på eller lurer på?
Ta kontakt på tlf: 47472788 eller e-post: post@treningsklinikken.no

Alle rettigheter forbeholdt Myworkout AS, Org nr 912 663 272