Hvordan utføre 4x4 intervaller

Du kan velge en av aktivitetene under for å teste din kondisjon. Velg den aktiviteten som passer deg best. Etter utførelse vil du finne ditt kondisjonsnivå (VO2max) og din biologiske alder.

Gange på tredemølle

Gange på en tredemølle er et fint sted å starte og det kan være tungt nok for de aller fleste når øker stigningen. Dette gir også mindre belastning.

*English instructions at the bottom of this page*

  • Du skal bli andpusten etter 2 minutter inn i intervallet
  • Men ikke så sliten etter 4 minutter at du ikke klarer å fullføre 1 minutt til hvis du måtte.
  • Du kan justere opp eller ned på både stigning og fart for å finne rett nivå

Løpe på tredemølle

Hvis du bruker å løpe, kan du starte her. Vi anbefaler at du starter med maksimalt  5% stigning den første gangen for å redusere risiko for skader.

Sykkel

Sykkel kan være et godt alternativ hvis man sliter med noen skader mellom hoftepartiet og føttene. Det gir mulighet til kondisjonstrening uten irritasjon.

Velg et apparat som viser deg Watt. Du noterer deg den gjennomsnittlige Watten du jobber på under intervallene. Vær oppmerksom på at noen apparater ikke er nøyaktige på visning av Watt og derfor kan resultatet fra Appen være på et litt annet nivå sammenlignet med en tredemølle.

Gange i motbakke

Du kan teste kondisjon ved å gå i en motbakke. Da gjelder det å finne en bakke du tror kommer til å ta 4 minutter å gå opp og en bakke som har nok stigning slik at du blir andpusten!

Walking on a treadmill

It is important