Trude

Skiller seg ut på styrke- og kondisjonstrening

Da Trude fikk en dårlig periode etter påske fikk hun tilbud fra revmatologen om å dra på rehabilitering. Hun har tidligere vært med på andre former for rehabilitering, men hadde selv lest om Treningsklinikken og ønsket å prøve dette. – Det er et annet fokus på styrke- og kondisjonstrening her enn det jeg har vært med på tidligere. Som revmatikere er vi utsatt for hjerte- og karsykdommer, og det er derfor viktig med trening. Det å ha kommet i gang med intervalltrening er veldig bra.

Hun hadde lest om andre som hadde hatt gode resultater gjennom Treningsklinikken, og ville prøve dette selv. Hun har hatt fokus på trening tidligere også, men treningsprogrammene har ikke være lik som på Treningsklinikken.

Tideligere har jeg følt at jeg har trent bare for å trene, også kom jeg ikke videre. Etter jeg har vært på Treningsklinikken merker jeg forskjell både på fysikken og det mentale - og det har mye å si for hele styrkebildet mitt.

Oppfølging

Terapeutene følger opp underveis, og i tillegg får alle oppfølging i etterkant. Trude har selv vært med på rehabilitering som ikke har oppfølging i etterkant, og poengterer hvor viktig dette er. – Jeg har følt meg veldig privilegert som har fått disse ukene her med den gjengen rundt meg som har veiledet og pushet meg. Er det øvelser vi ikke kan gjøre har de alltid andre øvelser som styrker på samme måte – og det er bra. Jeg skal tilbake på oppfølgingen og bruke terapeutene, mens jeg fortsatt har muligheten.

Trude, tredemølle

Motiverende med app

Treningsklinikken bruker appen Myworkout GO aktivt i behandlingen. Trude forteller at bruken av appen er motiverende, og det får henne til å gjennomføre. – Jeg hadde kommet i gang med trening før jeg kom inn her, men nå har jeg et mye mer målbevisst treningsprogram jeg kan videreføre. Trude hadde aldri løpt på en tredemølle før hun kom hit, og hadde så vidt prøvd å gå på ei tredemølle.

Jeg hadde ikke jogga på over 20 år - så målet mitt var å klare å jogge på tredemølle, og det klarte jeg. Det var da ikke så farlig! Nå skal jeg fortsette å trene. Jeg har et senter jeg trener på der jeg bor, og nå vet jeg hva jeg skal gjøre.