Ingrid Wutvik

Vanskelig og uklart

På sykehuset fikk jeg beskjed om at trening var bra. Jeg spurte hvordan jeg skulle trene, men fikk vage svar om at det måtte jeg finne ut av selv. Jeg fikk henvisning til fysioterapeut, men der var det også uklart. Så jeg viste frem et treningsprogram jeg hadde jobbet med fra før og lurte på om jeg kunne følge dette. Og det kunne jeg, så jeg satte i gang med dette programmet. Problemet var at jeg ikke opplevde fremgang. Snarere tvert imot.

Enkelte dager følte jeg meg veldig dårlig. Etter hvert gikk det ut over psyken. Jeg gikk med konstant dårlig samvittighet for å ikke strekke til som mor og arbeidstaker. NAV var heller ikke til mye hjelp. Det var opp til meg selv å avgjøre om jeg skulle være sykmeldt eller få behandling. Siden behandlingen fungerte dårlig og at jeg åpenbart ikke kom til å bli bedre av å bare være hjemme så var dette to dårlige alternativer for meg, sier hun.

IngridWulvi

Vendepunktet

Etter en stund kom jeg i kontakt med ei venninne av min mor: Randi Solberg Lie.

Hun var med på et treningsprosjekt med Myworkout hvor de brukte en treningsapp i bemannet fellestrening på Treningsklinikken. Jeg var heldig og fikk bli med på den neste treningsgruppen som var samme opplegget men uten bemannet fellestrening. Jeg møtte til VO2max- test i forkant av prosjektet og fant ut at formen var skikkelig dårlig. Jeg hadde en biologisk alder på 44 år. Da skjedde det noe med meg. Jeg kjente at jeg ble gira. Jeg ville forbedre formen.

– Så jeg begynte å trene to ganger i uken, sier hun.

Tydelig fremgang

Jeg merket bedring allerede etter to uker. Jeg ble meg selv mer og mer og appen viste en lavere og lavere biologisk alder etter hvert som ukene gikk og formen ble bedre. Energien kom tilbake. Jeg strakk til mer i hjemmet og klarte mer på jobben. Så jeg gikk like greit opp til 100% arbeid før det hadde gått 10 uker. Og det var så deilig! Jeg gikk fra å være en økonomisk belastning til å bli en ressurs. Det betyr mye for min egen selvfølelse. Og så slapp jeg flere skjemaer å fylle ut i NAV, som kan tappe enhver for energi.

Som en del av prosjektet tok jeg en ny VO2max- test etter 10 uker. Den viste 33 år i biologisk alder. Jeg ble altså 11 år yngre på 10 uker. Det merkes, sier hun.

Bedret livskvalitet for hele familien

meg betyr dette alt. Jeg føler meg ikke syk. Jeg føler meg som meg selv igjen. Jeg strekker til i hverdagen. Vi som familie kan planlegge ting langt fram i tid, fordi formen min er veldig stabil nå. Jeg fungerer godt på jobb og kan ta på meg arbeidsoppgaver og vet at jeg klarer å gjennomføre dem. Jeg kan fordype meg i det jeg elsker med jobben min og bruke energi på det. Tidligere var jeg mye sengeliggende, og det tar krefter fra de rundt meg. Nå er jeg 100 prosent mamma og samboer. En samboer som gir av seg selv og ikke tar energi fra andre.

Dette har helt klart bedret min livskvalitet, men jeg og min samboer mener dette også har bedret livskvaliteten til oss som familie, sier hun.

Jeg trente med appen Myworkout GO som leveres av Treningsklinikken to ganger i uken. Jeg startet med å gå i motbakke. Formen ble mye bedre, og etter hvert klarte jeg å jogge. Jeg har blitt hele 11 år yngre på 10 uker. Jeg blir motivert av at det fungerer, sier Ingrid.

ingrid-wulvik-family