Eilert

Eilert (58 år) ønsket å klargjøre kroppen til å bli både 70 og 80 år. Da han var på rutineundersøkelse hos Revmatologen ga han signal om at han ønsket å trappe ned bruken av medisiner, og få opp livskvaliteten. Han ble da henvist til Treningsklinikken, og forteller at han var veldig motivert for å komme i gang.

Godt å komme tilbake i trening

Eilert begynte å trene igjen for noen år siden, men ble den gang feil-instruert slik at han gjorde noen øvelser som viste seg å være skadelig for skuldrene hans. Han beskriver seg selv som en fighter, og etter noen år uten trening på grunn av personlige årsaker kom gnisten tilbake og han bestemte seg for å ta tak.

Han beskriver effekten av treningen gjennom Treningsklinikken på grensen til ekstrem. Oksygenopptaket hans har gått opp 20 prosent, og den biologiske alderen er justert ned fra 60 år til 45 år. Dette føler han i hverdagen.

Skuldrene som i utgangspunktet skulle opereres fungerer nå helt fint. Eilert legger armene i kors, og forklarer at denne bevegelsen har han ikke hatt mulighet til å gjøre på to år.

Disse resultatene i seg selv er en stor motivasjon for å holde det gående. Jeg forventer ikke å få en slik forbedring fremover, men om jeg klarer å holde meg på rundt dette nivået så er jeg veldig fornøyd

– Jeg har fortsatt litt vondt i skuldrene, men nå er det til å leve med. Jeg kan spille gitar, og det er viktig for meg. Det er en ekstra motivasjon. Fysisk form er avgjørende for hvilken grad man kan utøve musikk, og jeg har et ønske om å kunne spille gitar den dagen jeg fyller 80 år. Motivasjon er veldig på plass for å fortsette – en god livskvalitet betyr alt.

Det har vært viktig for Eilert å få tak i det han kunne gjøre noe med, og legger til at som revmatiker er det viktig med både trening og et tilpasset kosthold. Det gir bedre livskvalitet.

Skryter av deltakerne, trenerne og undervisningen

Eilert beskriver det som fint å være med i ei slik gruppe - og at det har vært en veldig fin gruppedynamikk. Videre roser han hele "storgruppa" - alle har støttet hverandre, og trenerne har vært veldig flinke.

Vi fortjener alle å gi oss selv et stort klapp på skulderen.

Han vil også trekke frem kostholds-undervisningen og foredraget fra Revmatikerforbundet. - De klarte alle å kombinere undervisning med samtaler, kommentarer og de inviterte til erfaringsutvikling.