Ann Jeanette Kringen

Etter flere år med tungpusthet og smerter i brystet ble det påvist at Ann Jeannette hadde delvis tette årer og forkalkning på hjerteveggen. Hun holdt på å gi opp mye av det som ga henne livskvalitet, men etter 8 uker på Treningsklinikken fikk hun en ny start. 

Tur- og jakgleden ble borte

Ann Jeannette har etter 46 år som hjelpepleier vært sykemeldt det siste året på grunn av helseplager. Fritiden bruker hun på barnebarn, hytteliv og være ute i skog, fjell og marka. Hun er en lidenskapelig sopp- og bærplukker, i tillegg til jakt av småvilt. Dette er definisjonen på livskvalitet for henne.

Helseplagene satt henne tilbake, og hun ble etter hvert mester på å finne områder i marka som var mest mulig flat for å mestre terrenget. Møtte hun på litt stigning måtte hun ta mange pauser og passe på at hun ikke gikk for lang – hun var redd for å ikke klare å komme seg tilbake til utgangspunktet. Turene tok hun helst alene for å være sikker på at hun fikk gå i sitt eget tempo og unngå mest mulig smerte og andpustenhet.

AnnJeanetteKringen
annjeannette-1-768x770

Den første behandlingen Ann Jeannette fikk var medisiner. Høsten kom og det ble igjen tid for bær, sopp og jakt. Denne høsten ga ikke Ann Jeannette like positiv energi som hun brukte å få.

Jeg opplevde nå at jeg kvidde meg for turene, i tillegg til at turene ble kortere og flatere. Jeg fikk angst og ble redd for å belaste hjertet. Redselen for å få hjerteinfarkt ble stor.

Da tur- og jaktgleden ble borte ble også livskvaliteten redusert. På samme tid fikk Ann Jeannette vite om Treningsklinikken og hjertetreningen. Fastlegen hennes søkte henne inn på Treningsklinikken, og hun fikk plass på 8-ukers dagrehabilitering i november 2018.

Kunnskap om trening og mental mestring

På Treningsklinikken ble Ann Jeannette møtt med det hun beskriver som flinke og topp motiverte veiledere, som brant for det de holdt på med. Hun fikk innføring i kondisjonstrening, maksimal styrketrening, anatomi, smertemestring, treningslære og mental mestring.

All den kunnskapen jeg har fått på Treningsklinikken har gitt meg bedre forståelse av min egen situasjon. At jeg hadde fagpersoner rundt meg hele tiden gjorde meg trygg og motivert. Jeg turte etter hvert å belaste og yte mer på tredemølla og i bakketrening.  Halvveis ut i programmet opplevde jeg det lettere å puste ved anstrengelse – denne treningsmetoden virker!

Et viktig poeng for Ann Jeannette er at treningsopplegget er enkelt og at det ikke tar så langt tid. Er det en dag hun ikke kommer seg på treningssenteret kan hun bare gjennomføre treningen i en bakke i nærområdet.

 

Enkel trening som ga en ny start

Jeg trenger ikke å jogge, men gå passe fort slik at hjertepumpa får brukt seg. Jeg vil gi treningsmetoden, opplegget, stedet, veilederne og legene terningkast 6!

Ann Jeannette holdt på å gi opp mye av det som ga henne livskvalitet, men har etter 8 uker på Treningsklinikken fått en ny start. Nå gleder hun seg til å fortsette med hobbyene sine – og hun har nettopp skaffet seg en ny fuglehund som hun skal ut på tur med de neste ti årene. Ann Jeannette fyller straks 66 år, og da skal hun gjøre akkurat som hun vil.

Positivt å bruke treningsappen Myworkout GO

Gjennom rehabiliteringsperioden bruker pasientene ved Treningsklinikken treningsappen Myworkout GO som hjelpemiddel. Med den trener de 4×4-intervaller på tredemølle og ute i motbakke. Appen guider dem og gir dem tilbakemelding på helsetilstand ved å regne ut biologisk alder og maksimalt oksygenopptak med bakgrunn av den jobben de har gjort.

Et viktig sluttpoeng fra Ann Jeannette er at vi må huske på at hjertet er en muskel, og den må trenes jevnt og trutt for å vedlikeholdes.