Trude ønsket å trene seg friskere

Treningsklinikken har gitt Trude mer kunnskap som gjør at det er lettere for henne å trene, selv på dager da hun har vondt. Kunnskap er nøkkelen for å trene rett – og få den fremgangen man ønsker og trenger. 

Skiller seg ut på styrke- og kondisjonstrening

Da Trude fikk en dårlig periode etter påske fikk hun tilbud fra revmatologen om å dra på rehabilitering. Hun har tidligere vært med på andre former for rehabilitering, men hadde selv lest om Treningsklinikken og ønsket å prøve dette. – Det er et annet fokus på styrke- og kondisjonstrening her enn det jeg har vært med på tidligere. Som revmatikere er vi utsatt for hjerte- og karsykdommer, og det er derfor viktig med trening. Det å ha kommet i gang med intervalltrening er veldig bra.

Hun hadde lest om andre som hadde hatt gode resultater gjennom Treningsklinikken, og ville prøve dette selv. Hun har hatt fokus på trening tidligere også, men treningsprogrammene har ikke være lik som på Treningsklinikken.

Tidligere har jeg følt at jeg har trent bare for å trene, også kom jeg ikke videre. Etter jeg har vært på Treningsklinikken merker jeg forskjell både på fysikken og det mentale – og det har mye å si for hele styrkebildet mitt.

 

Kunnskap

Trude trekker frem forelesningene som en viktig del av programmet. Hun har fått mer kunnskap som gjør at det blir lettere å gjennomføre treningene. Som revmatiker har hun tidligere latt være å jogge. Hun har vært redd for knærne sine da hun har slitt med at de hovner opp. – Jeg tenkte at å jogge kunne skade knærne, at det ble for hardt. Men jeg har lært at det går bra. Jeg har hatt veldig vondt i knærne når jeg har begynt på første-draget, i andre-draget, og når jeg er ferdig med fjerde-draget så er det borte.

Du får noen aha-opplevelser. Det vil jo ikke si at jeg ikke har vondt dagen etter, men jeg kan trene på tross av smertene. Jeg kan trene på en hardere måte som gir mer effekt – jeg får styrke og bedre kondisjon.

Trude føler nå at hun har fått den teorien som har manglet andre plasser, og det gir en betryggende følelse når hun går ut i treningssalen.

Det er merkbart at kroppen har blitt sterkere, og treningen har gjort at jeg har blitt spenstigere i ganglaget. Selv på dager jeg har vondt går jeg nå bedre, dette skyldes at jeg nå har mer styrke i beina.

 

Oppfølging

Terapeutene følger opp underveis, og i tillegg får alle oppfølging i etterkant. Trude har selv vært med på rehabilitering som ikke har oppfølging i etterkant, og poengterer hvor viktig dette er. – Jeg har følt meg veldig privilegert som har fått disse ukene her med den gjengen rundt meg som har veiledet og pushet meg. Er det øvelser vi ikke kan gjøre har de alltid andre øvelser som styrker på samme måte – og det er bra. Jeg skal tilbake på oppfølgingen og bruke terapeutene, mens jeg fortsatt har muligheten.

 

Motiverende med app

Treningsklinikken bruker appen Myworkout GO aktivt i behandlingen. Trude forteller at bruken av appen er motiverende, og det får henne til å gjennomføre. – Jeg hadde kommet i gang med trening før jeg kom inn her, men nå har jeg et mye mer målbevisst treningsprogram jeg kan videreføre. Trude hadde aldri løpt på en tredemølle før hun kom hit, og hadde så vidt prøvd å gå på ei tredemølle.

 

Jeg hadde ikke jogga på over 20 år – så målet mitt var å klare å jogge på tredemølle, og det klarte jeg. Det var da ikke så farlig! Nå skal jeg fortsette å trene. Jeg har et senter jeg trener på der jeg bor, og nå vet jeg hva jeg skal gjøre.

Alle rettigheter forbeholdt Myworkout AS, Org nr 912 663 272