Personer med langtids ettervirkninger fra Covid-19 infeksjon kan få rehabilitering i Treningsklinikken. Langtids ettervirkninger er ofte tung pust, trøtthet (fatigue) og helseangst, og er påvist som effekter på hjertefunksjon og lungefunksjon.
Med effektiv kondisjonstrening og styrketrening kan vi øke hjerte-kar funksjon og lungefunksjon. Langvarig inaktivitet som følge av Covid-19 øker risiko for hjerte- og karsykdommer. Treningsklinikken tilbyr derfor rehabilitering sentrert rundt fysisk trening.
Formålet med rehabiliteringsprogrammet er å bedre pasientens fysiske arbeidskapasitet og livskvalitet. Målsetting er selvsagt også å bedre generelle funksjon / helsetilstand igjennom å tilrettelegge for varig endring i livsstil, trening og mestring. Vi har i forskning dokumentert økt lungekapasitet gjennom effektiv styrketrening og økt hjerte-kar funksjon og redusert risiko for hjerte-karsykdom gjennom effektiv og individuelt tilpasset utholdenhetstrening. Behandlingstilbudet bidrar til å fremme selvbilde, mestring og redusere risikoen for livsstilsykdom.
Tilbudet legger vekt på det som er hensiktsmessig for den enkelte, vurdert ut fra individuelle behov og muligheter.
Dagrehabilitering 5 timer pr gang – 2-3 ganger pr uke i 8-12 uker. Starter med legekonsultasjon med spesialist og en test av fysisk kapasitet som grunnlag for videre behandling.
Behandlingstilbudet er rettet mot personer som er selvstendige i forflytning- og gangfunksjon.
Rehabiliterings- / behandlingstilbudet baseres på bred klinisk og forskningsmessig kompetanse. Dette gir effektiv behandling samtidig som rehabiliteringen tilpasses hver enkelt og avhenger av pasientens funksjon og behov.